ApiHerbal Dacica. Ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi

Cu toții am auzit despre ierburile medicinale și diversele leacuri băbești, nu-i așa? Cei din generațiile mai înaintate, chiar și cei din generația mea și poate câteva generații de după mine au beneficiat adeseori de tratamentele cu miere și ierburi străvechi. Prin intermediul cărții ApiHerbal Dacica. Ritualuri pentru suflet, minte și corp cu miere și ierburi străvechi, autoarea Camelia Lovin ne poartă pașii în trecut, în vremurile când oamenii încă puneau preț pe astfel de leacuri.

Cartea este o incursiune în trecutul nostru, ca popor, ca urmași ai dacilor. Ne prezintă diverse ritualuri menite să ajute la menținerea sănătății, așa cum noi, românii, le-am moștenit de la strămoșii noștri. Pentru mine a fost o adevărată plăcere să parcurg paginile acestei cărți. Nu doar că mi-am amintit cu foarte mare drag de copilărie, ci mi-a și adus informații noi, pe care nu le-am știut înainte. Din punctul meu de vedere, cartea ApiHerbal Dacica este o adevărată comoară, pe care oricine ar trebui să o aibă în bibliotecă.

În paginile acestei cărți, autoarea ne face cunoștință cu diverse plante medicinale și întrebuințările lor pentru organism, precum și cu diferite rețete naturiste, pe care le-a „moștenit” din familie și și-a dorit să le transmită mai departe, tuturor celor care își doresc să păstreze vie tradiția rămasă de la străbuni.

Ca o paranteză, trebuie să vă spun că anumite pasaje din carte mi-au făcut poftă de diverse bunătăți din copilărie, cum ar fi brânzoicile, pe care am fost absolut nevoită să le și fac, atât de tare a reușit autoarea să îmi facă poftă.

Un miracol despre moștenirea noastră traco-geto-dacă

Atât de frumos a scris autoarea această carte, încât am citit-o ca pe o minunată poveste despre trecutul nostru, despre moștenirea noastră traco-geto-dacă. Așa cum ea însăși spune, cartea aceasta nu se dorește a fi una științifică. A folosit în cartea informații culese de la mama și bunica ei, precum și dintr-o documentare temeinică, pentru a ne reda detalii exacte despre plantele și rețetele pe care le putem folosi pentru a trata sau preveni diverse afecțiuni.

Alături de stilul de scriere și de informațiile prețioase, am apreciat enorm modul în care autoarea a structurat cartea. Acest lucru le oferă cititorilor posibilitatea de a (re)găsi ușor informațiile de care au nevoie. Și spun asta deoarece sunt sigură că aceia dintre cititori care își doresc să apeleze la metodele tradiționale de menținere a sănătății vor găsi această carte deosebit de utilă și își vor dori să revină asupra diferitelor rețete și recomandări.

Vă recomand cu drag această carte, pe care o consider o adevărată comoară atât pentru sănătate, cât și pentru o stare de bine.

Cartea ApiHerbal Dacica de Camelia Lovin se poate comanda de pe site-ul Editurii QUARTO.

 

Recenzia a apărut pe blogul Evatopia.