Pentru un scriitor, biroul său este un spațiu sacru. Ca atare, este esențial să ții cont de numeroase aspecte atunci când alegi biroul de scriitor. Am putea spune chiar că biroul este cea mai importantă piesă din spațiul de lucru al unui scriitor. Din acest motiv, este esențial să fii conștient de Chi-ul biroului tău. Desigur, vei alege biroul de scriitor în funcție de preferințele tale, alegând dimensiunea optimă pentru a-ți aranja toate obiectele și echipamentele de care ai nevoie pe birou.

Dacă ai deja mobilier de birou, nu este cazul să îl schimbi, întrucât există diverse metode pe care să le folosești pentru amenajarea spațiului pentru scris, cu intenția de a-ți influența productivitatea ca scriitor. Dacă, în schimb, ai în plan să îți schimbi biroul, vei vedea în continuare cinci secrete care te ajută să alegi biroul de scriitor în conformitate cu practicile Feng Shui.

5 secrete să-ți alegi biroul de scriitor în funcție de practicile Feng Shui

Alegerea biroului de scriitor în funcție de practicile Feng Shui te ajută să îți optimizezi productivitatea și creativitatea ca scriitor. Iată care sunt cinci secrete care te vor ajuta să îți alegi biroul de scriitor în conformitate cu practicile Feng Shui:

1. Ține cont de colțurile biroului

Din punct de vedere Feng Shui, biroul optim are colțurile rotunjite. Așadar, dacă vrei să îți alegi biroul de scriitor în funcție de regulile Feng Shui, alege unul cu colțuri rotunde. Dacă ai un birou cu colțuri ascuțite, este recomandat să îl amplasezi în afara fluxului de trafic.

2. Optează pentru un birou din lemn

Este recomandat să alegi un birou din lemn și să renunți la ideea de a include în biroul tău dulapuri metalice.

3. Ține cont de înălțime când alegi biroul de scriitor

Pentru a spori creativitatea și succesul de scriitor, este recomandat ca biroul să nu fie foarte jos. Poți, de asemenea, opta pentru un birou cu înălțime reglabilă. Dacă ai ales deja un birou jos, îl poți înălța câțiva centimetri prin amplasarea câtorva bucăți din lemn sau plastic sub birou.

4. Când alegi biroul de scriitor, este importantă forma acestuia

Forma biroului are influență asupra vieții de scriitor. De exemplu, dacă îți dorești să crești concentrarea, alege un birou cu formă curbată sau unul dreptunghiular. Pentru brainstorming și sporirea creativității, este ideal un birou cu formă circulară. Dacă îți dorești să te simți protejat, alege un birou cu fața închisă, întrucât acesta stabilește limitele. În schimb, dacă îți dorești să le conferi celorlalți un sentiment confortabil când se apropie de tine, alege un birou cu fața deschisă.

5. Contează și materialul biroului

La fel ca forma, și materialul din care este confecționat biroul de scriitor are influență asupra succesului tău. Iată cum influențează diverse materiale viața ta de scriitor:

  • Lemnul aduce previzibilitate și sprijin în viața de scriitor și îți conferă o senzație solidă de lungă durată. Astfel, un birou din lemn te ajută să fii mai creativ și productiv.
  • Metalul îți menține vie energia mentală.
  • Un birou laminat este neutru din punct de vedere energetic, astfel că nu are efecte pozitive sau negative asupra vieții de scriitor. Dacă alegi un astfel de birou, vei potența aspectele vieții tale de scriitor folosind diverse obiecte.
  • Sticla le oferă celor din jur senzația că nu ai nimic de ascuns, însă nu te avantajează pe tine, ca scriitor, întrucât energia se mișcă prea repede în jurul tău cu un astfel de birou. Vei avea o mulțime de idei, lucru care te va determina să îți pierzi concentrarea.

Descoperă tehnicile Feng Shui care se aplică vieții de scriitor

Click pe carte pentru detalii
CLICK pe carte pentru detalii

Există numeroase alte trucuri prin care îți poți asigura succesul în viața de scriitor. Dacă te pasionează subiectul Feng Shui și îți dorești să aplici practicile acestei arte în biroul tău de scriitor, cartea „Feng Shui pentru Scriitori” este ideală pentru tine!

În această carte, autoarea M.C. Simon îți dezvăluie toate punctele pe care trebuie să le unești pentru a folosi curgerea Chi-ul ce influențează fiecare scriitor. Pentru a folosi tehnicile științei Feng Shui în viața de scriitor, nu este suficient doar să explicăm principiile și ideile generale; trebuie să pătrundem în profunzimi deoarece categoriile și genurile literare sunt numeroase.