Pentru ca un scriitor să scrie cât mai bine posibil, are nevoie de un birou confortabil, iar asta presupune ca atât masa de birou, cât și scaunul de birou să fie alese cu atenție. Deși un scriitor poate scrie oriunde, este recomandat să acorzi importanță acestei pasiuni și să o tratezi ca pe ceva cu adevărat serios, dacă vrei să obții rezultatele dorite. Conform practicilor Feng Shui, mobilierul și forma acestuia sunt importante pentru a avea productivitate și creativitate ca scriitor.

În articolul anterior, am vorbit despre cum poți alege biroul de scriitor în conformitate cu practicile Feng Shui. De data aceasta, îți vom spune despre cum să alegi scaunul de birou pentru scriitor, ținând cont de tehnica străveche menționată anterior. Poate ai putea simți tentația de a cumpăra aceste piese de mobilier în funcție de ultimele tendințe în materie de birouri și scaune de birou. Și, deși acest lucru nu este greșit, este important să reții că viața ta de scriitor depinde foarte mult de biroul la care scrii și de scaunul pe care stai când scrii.

Pentru un scriitor, biroul este precum un spațiu sacru, motiv pentru care este important să ții cont de câteva aspecte. În primul rând, este esențial de reținut faptul că fiecare birou sau scaun de birou are un Chi, iar tu trebuie să fii conștient de acesta. Succesul tău ține de scrierea cărților, în primul rând, dar la fel de important este să acorzi atenție energiilor din jurul zonei unde scrii. Ca atare, este recomandat să alegi cu grijă scaunul de birou pentru scriitor, astfel încât să corespundă practicilor Feng Shui, pe care ți le prezentăm în continuare.

Reguli Feng Shui pentru a alege scaunul de birou pentru scriitor

1. Poziționează scaunul de birou pentru scriitor astfel încât să „ai grijă de spatele tău”

Este important să fii conștient de ceea ce se întâmplă în spatele tău atunci când stai la birou și să nu permiți nimănui să dețină controlul zonei respective. Poziția optimă este aceea în care scaunul tău are în spatele său ceva solid, precum un perete. Evită să amplasezi scaunul de birou cu spatele spre o ușă. Dacă, totuși, aceasta este singura poziție posibilă, folosește un paravan, pentru a atenua ghinionul unei astfel de amplasări a scaunului.

Mai important de evitat este ca scaunul să fie amplasat cu spatele spre o fereastră. Totuși, dacă nu ai cum evita astfel de poziții nefavorabile ale scaunului, este bine să știi că există anumite remedii Feng Shui cu ajutorul cărora poți atenua sau chiar anula aproape orice efecte negative.

De exemplu, pentru a ameliora efectele unei poziții nefavorabile a scaunului cu o fereastră în spate, poți amplasa un „gard” de plante pe pervaz sau poți trage obloanele. Alte trucuri la care poți apela sunt amplasarea unei broaște țestoase dragon sau a unei imagini cu un munte, fără apă.

2. Amplasează scaunul de birou astfel încât să ai grijă și de fața ta

Este recomandat să eviți să ai în fața biroului un perete, chiar lipit de birou, deoarece acest lucru îți afectează negativ creativitatea și inspirația. După un timp petrecut într-o astfel de poziție, vei simți epuizare și chiar un blocaj al stării de flow în care poate intrai cu ușurință.

Dacă, totuși, nu poți muta scaunul și biroul pentru a evita poziția aceasta, amplasează pe peretele din fața ta o imagine care să te inspire. Este recomandat ca imaginea respectivă să fie aleasă în concordanță cu genul literar pe care îl scrii.

3. Alege scaunul de birou potrivit

Scaunul este unul dintre cele mai importante elemente din biroul unui scriitor. Acesta trebuie să fie comod, mai ales deoarece timpul petrecut așezat în scaun s-ar putea să fie destul de îndelungat pentru un scriitor. Așadar, alege un scaun de birou ergonomic, care să te ferească de dureri de spate și de gât.

Din punct de vedere energetic, este important să alegi un scaun cu un spătar cât mai înalt posibil. Este ideal ca spătarul să fie mai înalt decât linia umerilor tăi, atunci când ești așezat în scaun.

Citește despre tehnicile Feng Shui care se aplică vieții de scriitor, pentru a alege scaunul de birou potrivit

Click pe carte pentru detalii
Click pe carte pentru detalii

Acestea sunt doar câteva detalii care să te ajute să alegi scaunul de birou potrivit pentru o viață de scriitor de succes. Pentru mai multe detalii despre utilizarea tehnicilor străvechii arte Feng Shui în mobilarea biroului pentru scriitori, îți recomandăm cartea „Feng Shui pentru Scriitori”, de M.C. Simon.

În această carte, autoarea M.C. Simon îți dezvăluie toate punctele pe care trebuie să le unești pentru a folosi curgerea Chi-ul ce influențează fiecare scriitor. Pentru a folosi tehnicile științei Feng Shui în viața de scriitor, nu este suficient doar să explicăm principiile și ideile generale; trebuie să pătrundem în profunzimi deoarece categoriile și genurile literare sunt numeroase.