Cu siguranță ai auzit de nenumărate ori vorbindu-se despre muză. Și mai sigur, ai auzit povești cum că muza vine doar când vrea ea. Dar cum ar fi dacă ai putea să îți dai întâlnire cu muza oricând îți dorești? Este chiar foarte simplu să faci asta! Primul pas cu adevărat serios pentru a-ți da întâlnire cu muza este să îți propui ca, timp de 21 de zile, să scrii zi de zi. În plus, dacă ai reuși ca zilnic să scrii măcar timp de 15-20 de minute, ar fi suficient pentru a-ți dezvolta obiceiul de a scrie zilnic. Obiceiurile noi sunt necesare pentru un scriitor care își dorește să devină autor de carte.

Planifică o întâlnire cu muza în doi pași simpli

Este momentul să lași deoparte gândurile cum că muza vine doar când și la cine vrea ea. În schimb, urmează pașii de mai jos, pentru a învăța cum să îți planifici o întâlnire cu muza, oricând dorești să scrii.

Pasul 1. Petrece un timp pentru a-ți analiza activitățile zilnice și a decide care este momentul potrivit, din zi sau din noapte, în care să aloci timp scrisului. Decizia ta să se bazeze pe momentul în care te simți cel mai creativ/productiv. De asemenea, raportează-te doar la timpul liber, nu la timpul pe care îl aloci zilnic jobului sau familiei. Indiferent de cât de ocupat ești, cu siguranță ai zilnic și momente libere.

Pasul 2. După ce ai ales perioada de timp pentru scris, bate în cuie această perioadă și pune-ți intenția de a te ține de programul stabilit, măcar pentru 21 de zile consecutive. Odată ce ai hotărât care este momentul pe care îl vei aloca zilnic scrisului, ai putea chiar să îl notezi în calendar sau în agendă, așa cum faci cu orice altă întâlnire importantă. Poți chiar nota „întâlnire cu muza”.

Micile obiceiuri duc la rezultate mari

Urmează cei doi pași descriși mai sus și vei descoperi că este foarte simplu să începi să scrii. Chiar dacă programul stabilit inițial se dovedește a fi nepotrivit pentru tine, amintește-ți că poți oricând schimba ora la care scrii. Atunci când ești scriitor, partea frumoasă este că nimeni nu te poate obliga să respecți un program fix pentru scris. Totuși, pentru a te asigura că te ții serios de scris, este recomandat să îți creezi mici obiceiuri, cum ar fi acela de a scrie zilnic pentru o anumită perioadă de timp din zi. Astfel, îți vei construi obiceiul de a scrie, iar rezultatul te va bucura peste măsură.

Întâlnire cu Muza
Click pe imagine pentru detalii

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să te împrietenești cu muza și să o chemi oricând îți dorești să scrii, te invităm să descoperi aceste taine în cartea „Întâlnire cu Muza”, de M.C. Simon. Cartea îți propune o serie de exerciții creative, pe care să le realizezi zi de zi, astfel încât să îți creezi un obicei de a scrie zilnic, timp de 21 de zile. „Să scrii este ușor. Să începi să scrii este greu! Acesta este motivul pentru care am creat programul de 21 zile de exerciții creative. Pentru tine.” – M.C. Simon