Pentru mine, ca pentru mulți alții din generația mea, prima întâlnire cu Feng Shui-ul a fost atunci când am urmărit un episod din Copii de la 402 în care Nancy devenea obsedată de el și făcea tot ce îi stă în putință pentru a obține un chi pozitiv. Ah, ce vremuri erau acelea, nu prea îmi păsa mie de chi, de energii. Oricum, avea, lumea la degetul mic!

Ani mai târziu însă, am început să mă interesez și am aflat că Feng Shui-ul e mai mult decât un mod de a-ți aranja casa. Scopul său este de a aduce armonie locurilor în care oamenii trăiesc analizând fluxurile de energie din mediul înconjurător (chi-ul, mai exat). Ținând cont de teoria celor 5 elemente (pământ, apă, metal, foc, lemn) și de principiile yin și yang putem reuși să reechilibrăm forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

OK, până aici e clar. Dar, care e treaba cu Feng Shui-ul și scriitori? Ei bine, mediul în care îți desfășori activitatea este un factor determinant în atingerea obiectivelor de scriitor. În plus, utilizând câteva trucuri putem atrage prosperitatea și chiar publicarea. De unde și cum putem începe în aplicarea principiilor Feng Shui? Evident, din cartea Feng Shui for Writers semnată de M.C. Simon și apărută la noi în colecția de cărți în limba engleză a editurii Quarto.

 

Feng Shui for Writers – prezentarea cărții

Cartea începe cu o introducere în filosofia chineză, explicând ce este chi-ul, dar și Feng Shui-ul pronind de la semnificația ideogramelor ce îl compun: aerul / vântul (feng) și apa (shui).

Apoi, după ce teoria „de bază” este prezentată, autoarea trece la aplicarea concretă a Feng Shui-ului în viața unui scriitor din zilele noastre. Ea explică în carte cum ar trebui organizat biroul, care e poziția sa ideală, tipul de scaun necesar  și chiar trucuri pentru a contracara eventualele energii negative rezultate în urma unei amplasări nu tocmai corespunzătoare. Astfe, sfaturile au o aplicabilitate extrem de mare.

În plus, în carte se mai vorbește despre: