M.C. Simon, pe care probabil o cunoașteți din online, fiind blogger și scriitoare, a scris o serie de cărți menite să îi ajute pe scriitori și pe scriitorii aspiranți să își crească șansele la succes. Prima carte pe care am citit-o din această serie este How to reach your writing goals like a pro, iar acum am terminat de citit și cartea Feng Shui for Writers, despre care vă povestesc azi. Cărțile sunt în limba engleză, deoarece au fost inițial publicate pe Amazon, pentru publicul din străinătate.
Despre Feng Shui am auzit, însă trebuie să recunosc că nu am studiat vreodată această tehnică. Totuși, ideea cărții mi s-a părut interesantă încă de când am văzut titlul, astfel că am fost curioasă să descopăr ce ne spune Mirela despre această tehnică antică de amenajare a spațiului pentru a beneficia de energiile pozitive din jur.
Cartea aceasta este dedicată tuturor scriitorilor, indiferent de natura scrierilor lor. Astfel, este deopotrivă dedicată scriitorilor de ficțiune, cât și celor de non-ficțiune, bloggerilor, scriitorilor de conținut și oricăror alți scriitori. Recunosc că m-am regăsit în anumite pasaje, dar nu în sensul bun. Adică, pe alocuri am conștientizat că mă pot foarte bine încadra în exemple de „așa nu”.
O carte care ne explică foarte bine tehnica antică denumită Feng Shui
Mirela ne povestește foarte frumos despre tehnica antică denumită Feng Shui. Ba chiar mai mult, modul în care explică totul face să pară ușor chiar pentru oricine să aplice această tehnică în amenajarea biroului său. Cartea începe cu un capitol de încurajare, în care autoarea ne spune că fiecare dintre noi este capabil să facă orice, că avem informațiile și cunoștințele în noi. Urmează apoi un capitol explicativ despre scriitori și cine se încadrează în această categorie.
Următorul capitol ne vorbește despre arta Feng Shui și ce este ea, iar odată încheiată această introducere în subiect, suntem purtați printr-o serie de informații utile. Autoarea ne explică pe înțeles ce este Feng Shui și Chi, care sunt cele cinci elemente și cum să folosim harta Bagua pentru a amenaja biroul în stil Feng Shui.
Ne arată cum să amenajăm biroul folosind plantele și culorile potrivite, mobila corespunzătoare și decorațiunile care ne ajută să ne sporim creativitatea, inspirația și productivitatea. Ne vorbește despre biroul și scaunul care sunt potrivite pentru a respecta tehnica Feng Shui, precum și lumina naturală și artificială potrivite pentru scopul final: acela de a profesa în domeniul scrisului și a avea succes în ceea ce facem.
Feng Shui for Writers – un ghid simplu și practic pentru orice scriitor
Pe mine m-a surprins plăcut cartea Feng Shui for Writers, pe care o consider a fi un ghid simplu și practic pentru orice scriitor. Modul în care autoarea povestește despre tehnica Feng Shui, exemplele clare pe care le oferă și stilul în care e scrisă cartea face din această carte una ușor de înțeles de către oricine.
Recunosc că și pe mine mă înspăimânta ideea de Feng Shui, având mereu impresia că este o tehnică foarte greu de pus în practică. Totuși, Mirela ne asigură că în această artă antică există întotdeauna soluții pentru orice și că nu este necesar să schimbăm complet mobilierul și amenajarea, atunci când acest lucru nu este posibil, ci putem apela la mici trucuri care să îndepărteze energiile negative și să le atragă pe cele pozitive.
Eu vă recomand să citiți această carte și chiar să puneți în aplicare recomandările Mirelei. O să descoperiți un ghid simplu și tehnici care, prin modul în care sunt scrise, vă vor convinge să aplicați principiile Feng Shui în biroul vostru.
Cartea Feng Shui for Writers de M.C. Simon poate fi comandată de pe site-ul Editurii QUARTO.
Recenzia a apărut pe blogul Rândurile Evei.