De curând a apărut cea de-a doua carte a mea, „Blondă în acțiune. De la Freelancer la Antreprenoare”, publicată tot la Editura QUARTO. De data aceasta, am decis să mergem cu un pas înainte și să lansăm cartea nu doar fizic, în orașul meu, ci și online, astfel încât oricine dorește să poată participa. Așadar, în această seară (15 iulie), de la ora 19:00 (ora României) a avut loc evenimentul de lansare online a cărții „Blondă în acțiune”, care s-a desfășurat pe ZOOM, cu transmisiune directă în grupul de Facebook „Comunitatea CALEA către CARTE”. Cu emoțiile de rigoare, am așteptat nerăbdătoare momentul. Pe măsură ce se apropia ora 19, eram tot mai emoționată și entuziasmată deopotrivă.

Am avut surpriza plăcută să mi se alăture pe ZOOM mai multe persoane decât mă așteptam. Am avut alături, pe Zoom și Facebook, persoane minunate, oameni care m-au susținut și încurajat constant, precum și persoane pe care abia ce le-am întâlnit de câteva ori online, prin intermediul cursurilor și programelor Mirelei. Mărturisesc că sunt recunoscătoare pentru fiecare în parte și m-am simțit onorată să aud oameni dragi și oameni aproape necunoscuți vorbind atât de frumos despre mine și cartea mea.

Acum, după ce evenimentul s-a încheiat, pot spune că sunt binecuvântată cu astfel de oameni în viața mea. A fost o seară minunată, cu emoție și bucurie, cu entuziasm și cu o energie pozitivă cum rar ți-e dat să simți.

La mine, lansările sunt buclucașe

Bogdan Stancu, designerul Editurii QUARTO, a pregătit pentru această ocazie un superb video de prezentare a cărții. M-am văzut cu Mirela-Carmen Stancu, directorul Editurii QUARTO și mentorul meu, înainte cu o oră de lansare, pentru a pune la punct toate detaliile. Am vizionat video-ul, am făcut toate probele pentru momentul în care urma să fie prezentat în cadrul lansării și totul a ieșit superb.

A început evenimentul, iar când Mirela a pornit video-ul… surpriză! Acesta a pornit fără sonor. Am început să râdem. Nici nu mai este pentru nimeni o surpriză că lansările mele sunt buclucașe. Mă întreb, oare ce mă mai așteaptă la evenimentul de lansare fizică, pe care îl voi susține în 8 august, în Salonta?!

Dar, dacă tot îți povestesc despre video, trebuie să mărturisesc că prima oară când l-am văzut, mi s-a făcut pielea de găină și mi-au dat lacrimile. Chiar i-am spus Mirelei că mă bucur că l-am vizionat înainte de lansare, altfel aveam toate șansele să plâng live.

Vorbe frumoase și oameni minunați la evenimentul de lansare online a cărții „Blondă în acțiune”

Deși la prima mea carte am avut lansare fizică, aceasta de azi a fost prima mea lansare online. Ca atare, și emoțiile au fost pe măsură, la gândul că mă pot vedea mulți oamenii, de unii dintre ei chiar fără să îi văd, la rândul meu. Mi-au fost alături oameni minunați și m-am bucurat de prezența fiecăruia în parte.

Mirela-Carmen Stancu, în calitate de director și editor al Editurii QUARTO, a moderat evenimentul de lansare online a cărții „Blondă în acțiune”. A avut cuvinte frumoase la adresa mea și a cărții, iar ei îi sunt recunoscătoare pentru că am ajuns să scriu cărți. Fără ea și ghidarea ei permanentă, nu aș fi fost azi autoare și categoric, cartea „Blondă în acțiune” nu ar fi existat.

I-a urmat Ionela Paulina Tatu, fondator al Librăriei Adler din Germania, o persoană cu o mare pasiune pentru cărți și pentru promovarea autorilor români în diaspora. Pe Paulina am cunoscut-o prin prisma colaborării editurii Quarto cu Librăria Adler și de atunci am dezvoltat o frumoasă relație profesională. M-a onorat cu vorbele frumoase la adresa mea și a cărților mele, cărți pe care le-a citit și pe care le are pe rafturile librăriei sale.

Discuția a fost continuată de Ioana Dumitrăchescu, fondatorul Editurii Mysterio, unde lucrez ca editor, și prietenă din 2017. Ioana a fost printre primele persoane care mi-au spus că mă văd scriind cărți și m-a încurajat constant să scriu. Cuvintele ei frumoase la adresa mea mă onorează de fiecare dată.

„Microfonul” i-a fost apoi pasat Danei Bedelici, fostă cursantă a primei ediții a cursului „Secrete pentru o afacere de succes ca Asistent Virtual”. Pe Dana am apreciat-o încă de la început pentru ambiția și perseverența ei. A fost una dintre cele mai implicate cursante pe care le-am avut și îi sunt recunoscătoare pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și pentru că s-a lăsat ghidată de mine. Pe lângă cuvintele frumoase pe care le-a spus despre mine și cursul meu, Dana m-a surprins cu o poezie pe care a scris-o special pentru evenimentul de lansare online a cărții „Blondă în acțiune”. Iată frumoasa poezie pe care a scris-o:

„Mică, blondă și zglobie,

Pare-a fi o jucărie.

Veselă și iubitoare

Stă pe tocuri, zâmbitoare.

Dar ai grijă, nu uita:

Eva e antreprenoare

Și de vrei să fii ca ea

Citește cartea sa:

„Blondă în acțiune”.”

Prezentarea a fost încheiată cu încă o surpriză de proporții. Asta deoarece Adina Zaharencu, o colegă din programele organizate de Mirela, a ales să vorbească despre cartea mea. Surpriza mai mare a fost nu faptul că a vorbit, ci faptul că eu cu Adina abia ne-am întâlnit online de câteva ori. Dar mărturisesc că mi-a fost dragă din prima clipă când am văzut-o și, așa cum a spus și Mirela, Adina este cea mai dulce persoană pe care o cunoaștem.

În continuare, o să vă las textul postării de pe Facebook, scris în urma lansării:

Seara asta a fost una cu adevărat specială pentru mine. Am avut lansarea online a cărții „Blondă în acțiune. De la Freelancer la Antreprenoare”.

Vă sunt recunoscătoare tuturor care mi-ați fost alături în întreg parcursul meu pe calea către scrierea și publicarea acestei cărți, celor care ați participat pe Zoom sau Facebook la evenimentul de lansare online și celor care ați vorbit despre mine și cartea mea! Încă o dată, mi s-a confirmat că sunt binecuvântată cu oameni minunați, cu suflete deosebite.

Emoțiile pe care le-am avut inițial nu doar că nu s-au diminuat, ci chiar s-au înzecit după ce am ascultat cuvintele frumoase pe care le-ați avut la adresa mea și a cărții mele.

Și acum, le mulțumesc celor care au vorbit, în ordinea prezentării lor.

Mirela-Carmen Stancu, pentru mine ești nu doar un mentor extraordinar, ci o adevărată minune pe care Universul mi-a oferit-o în viață! Ție îți sunt recunoscătoare și îți mulțumesc pentru tot sprijinul, pentru toată munca depusă și pentru susținerea neîncetată.

Ionela Paulina Tatu, sunt încântată că am ajuns să colaborăm, să fii parte din viața mea și din povestea mea. Îți mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase și pentru susținerea necondiționată!

DB Danna, sunt onorată că mi-ai fost cursantă și îi mulțumesc Universului că mi te-a adus în cale! Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru poezia care m-a emoționat profund!

Ioana Dumitrachescu, față de tine am o recunoștință enormă, pentru că mi-ai fost alături încă de la început și m-ai încurajat de fiecare dată. Cuvintele tale frumoase mă onorează și îți mulțumesc pentru toată încrederea pe care o ai în mine.

Adina Zaharencu, ești o dulceață de fată! Ai fost o surpriză extraordinară pentru mine și mă bucur că mi-ai fost alături. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos despre mine și cartea mea și că, deși nu ne cunoaștem personal, ai ales să îmi fii alături într-un moment atât de special precum acesta!

Tuturor care mi-ați fost alături sau m-ați urmărit, un mare MULȚUMESC! 

Vă invit să vizionați clipul de prezentare al cărții, realizat de Bogdan Stancu. Mulțumesc, Bogdan! E genial! Pur și simplu, mi-au dat lacrimile când l-am văzut prima dată.

Lansare online a cărții „Blondă în acțiune” cu emoții, bucurie și suflete dragi alături

Evenimentul de lansare online a cărții „Blondă în acțiune” a fost pentru mine unul deosebit, cu emoții, bucurie cât încape și suflete dragi alături. M-am simțit de-a dreptul binecuvântată să am alături atâția oameni minunați, iar discuțiile cu fiecare dintre ei mi-au adus o stare de bine și m-au încărcat pozitiv.

Și, dacă mai devreme vă povesteam despre surprizele de care am avut parte în cadrul prezentărilor făcute de către invitați, să nu credeți că acolo s-a încheiat totul. În timpul discuțiilor care au urmat discursurilor, mai exact, a secțiunii de întrebări și răspunsuri, Laura Cioarec, pe care o cunosc tot din cadrul programelor Mirelei (și, la fel ca pe Adina, am văzut-o de foarte puține ori), a scris pe loc o poezie despre mine, inspirată de gestul Danei. Iată și simpatica și emoționanta poezie a Laurei:

„Freelancer, Antreprenoare,

Eva noastră, editoare,

Astăzi, cartea își lansează.

Curcubeiele dansează.

Blondă, brună, arămie,

Creativă, Peltică, Zurlie,

Scrie Hamza cum o vrea,

Îți atinge inima.💙”

Mă bucur că am avut parte de un asemenea eveniment frumos. M-am simțit minunat alături de toți cei prezenți. Dacă și tu te-ai numărat printre ei, îți mulțumesc! Ai contribuit la starea mea de bine!

Dacă nu ai reușit să ne fii alături, pe ZOOM sau Facebook, poți vedea înregistrarea evenimentului de lansare online a cărții „Blondă în acțiune”.

 

Articolul a apărut inițial pe site-ul Eva Anca Hamza.