Simt calea către carte de câțiva ani și mă bucur de simțiri pe muchie de poveste de când am intrat în magicul program de scriere creativă S.I.M.T., gândit și pus în scenă de minunata Mona Șimon. Am intrat în program pentru că îmi place să-mi depășesc limitele, să las în urmă frici, să evoluez. Scriam cu bucurie articole de dezvoltare personală, mă jucam ocazional cu poveștile și aveam frica de a folosi dialogul în scrierile mele. Știam că mai am multe de descoperit în sfera scrisului cu pasiune, iar oportunitatea era chiar în fața mea. Atunci nu știa nimeni că în urma acestui program se va naște o carte, așa că ne-am bucurat enorm de surpriza pe care Mona Șimon și Mirela Carmen Stancu – Director Editura Quarto ne-au pregătit-o.

Am parcurs 7 săptămâni provocatoare, am avut un ghid priceput și companie aleasă, am scris 6 povești inspirate din realitate, povești cu esență din sfera dezvoltării personale, mi-am pus și fricile pe hârtie, iar azi sunt toate cuprinse în antologia S.I.M.T calea către carte – Pe muchie de poveste.

Cartea albastră cu creion magic

Da, așa am denumit antologia în care am avut onoarea de a pune suflet în pagini de poveste, eu și alte 8 autoare talentate. Cartea are 400 de pagini care ating inima cititorului în felurite moduri. Poate că nimic nu face asta cu profunzimea cu care o fac poveștile. Oamenii iubesc poveștile, le trăiesc cu intensitate în viața reală sau pe tărâmul imaginației. Oamenii vor să se piardă în povești și să fie inspirați de ele.

Antologia S.I.M.T calea către carte – Pe muchie de poveste cuprinde 38 de povești fermecătoare, care vor cuceri inimi de cititori pasionați, fie ei adulți sau adolescenți, scriitori publicați sau aspiranți. Da, poveștile sunt în centrul atenției, dar pe lângă ele s-au strecurat fricile din papucii de autor ale celor 9 suflete care au intrat în hora scrisului, precum și soluțiile pe care Mirela Carmen Stancu le propune pentru a depăși cele mai des întâlnite blocaje atunci când dorim să scriem o poveste sau chiar o carte.

Poveștile mele din cartea albastră cu creion magic

Spuneam că am scris șase povești, iar acum vreau să te port un pic prin povestea fiecăreia dintre ele. Am început cu ,,Într-o zi se manifestă ADIO”, o poveste care s-a scris cu lacrimi pe obraji și care cred că are puterea de a atinge un colț de suflet al fiecărui cititor. Dincolo de realitatea pe care o prezintă chiar din titlu, povestea este una personală, este inspirată din viața mea și îmi doresc să aducă în atenția cititorilor călătoria limitată pe Planeta Albastră și comoara de amintiri pe care o adunăm în suflet.

Am continuat cu ,,Maria și pantofii de Cenușăreasă”, o poveste inspirată din povestea de viață a bunicii mele. O poveste din alte timpuri, care mi-a adus laude și onoranta comparație cu celebrul roman Ion.

A treia scriere venea cu o întrebare revelatoare: ,,Cine este femeia din oglindă?”. O poveste care își propune, cu un strop de haz, să poarte fiecare femeie în universul profund al propriului suflet.

Apoi am intrat în ,,Jocul simțurilor” și am descoperit intuiția, cea pe care tumultul vieții de zi cu zi o reduce la tăcere, dar care atunci când se face auzită ne ghidează cu măiestrie pe calea reușitelor autentice.

A cincea poveste m-a făcut să mărturisesc cu sinceritate că sunt ,,Ca o carte deschisă”. Este o poveste care ne îndeamnă să privim dincolo de copertă, să avem răbdare să descoperim esența dincolo de aparență.

Iar ultima poveste ne face conștienți că suntem ,,Prinși în dansul vieții”. Pașii nu ne sunt întotdeauna pe plac, nici măcar compania, dar putem schimba oricând muzica și ne putem bucura de ritmul vieții de zi cu zi.

9 suflete au semnat 38 de povești

Am vorbit deja despre poveștile mele de suflet și sunt convinsă că fiecare dintre celelalte opt autoare își prezintă creațiile într-un mod unic. Nu voi înșira aici toate poveștile din carte, dar te invit să le descoperi. Voi menționa însă numele colegelor mele, în ordinea în care apar în carte, și poveștile care mie mi-au atins inima într-un mod aparte.

Daniela Alistar – Oglinda

Ramona Badea – Adam și Eva

Florina Popa Dumșe – subsemnata. Și dacă ar fi să aleg povestea mea preferată, deși este extrem de greu acest lucru, sufletul îmi șoptește ,,Ca o carte deschisă”.

Diana Gole – Oriana

Lelia Iancu – Enigma din spatele justiției

Oana Lambrache – Pianul

Oana Pană – Eu și Ea

Theodora Raluca Păun – Plecarea

Almona Țilea – Trei faze

Și iată că am ajuns și în faza de final, unde te invit să descoperi cartea albastră cu creion magic, toate poveștile care sper să-ți fie inspirație și dar minunat pentru cei dragi!

 

Articolul a apărut inițial pe site-ul Colț de suflet, sub semnătura autoarei Florina Popa Dumșe.