Intrebari si Raspunsuri

Va invitam sa cititi raspunsurile la cele mai frecvente intrebari primite la redactie. Daca nu gasiti in cele ce urmeaza raspunsul la intrebarea ce va intereseaza, va invitam sa ne contactati prin intermediul formularului aflat pe pagina de Contact.

Q&A pentru Autori/Scriitori

Orice persoana interesata de publicarea unei carti nonfiction la Editura QUARTO ne poate contacta, in vederea publicarii, completand formularul de Cerere de Publicare.

Editura QUARTO va analiza cererea facuta si va comunica autorului, in concordanta cu Termenii si Conditiile si standardele interne ale editurii, daca publicarea este aprobata sau nu.

Codul ISBN reprezinta numarul international standardizat al cartii.

Este intotdeauna format din 13 cifre grupate in 5 segmente de lungimi variabile, separate de cratima.

 

Avantajele folosirii codului ISBN sunt:

 • identificarea unică a documentelor în baze de date bibliografice evitând astfel confuzia între titlurile identice sau între ediţiile aceluiaşi titlu publicate în formate diferite (tipărit, CD-ROM, online);
 • identificarea unică a editurilor în baze de date bibliografice evitând astfel confuzia între editurile cu aceeaşi denumire;
 • facilitarea operaţiilor de gestiune a stocurilor de carte în biblioteci, edituri, librării, agenţii de difuzare;
 • achiziţia, gestiunea şi distribuţia cărţilor pe baza codului ISBN;
 • participarea la programul CIP (Catalogarea înaintea Publicării).

(http://www.bibnat.ro)

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca doriti sa publicati prin Editura QUARTO este sa ne transmiteti inceputul manuscrisului (20-25 pagini, de preferinta in format word). Aveti la finalul acestei pagini formularul prin care ne puteti contacta in vederea publicarii.

In acelasi document se trec datele de contact: nume, email si telefon, date de social media, un scurt sinopsis a cartii si motivele pentru care doriti sa deveniti Autor QUARTO.

Manuscrisul trebuie sa fie scris ingrijit, textul sa aiba diacritice si sa fie corectat in faza initiala de catre autor.

Daca subiectul cartii se inscrie in tematicile abordate de Editura QUARTO (va rugam sa consultati in acest sens sectiunea “Despre Editura QUARTO”), veti fi contactati in vederea stabilirii termenilor viitoarei colaborari.

Termenul minim in care un titlu ajunge de la manuscris aflat in posesia editurii la carte tiparita este de 6 luni. Oricare alt termen, mai scurt decat cel mentionat, va fi stabilit doar in conditii speciale, de la caz la caz.

Manuscrisul este editat de editura, nu rescris. In cazurile in care redactorii editurii considera ca trebuie intervenit radical pe un text, manuscrisul se va intoarce la autor, care va trebui sa-l modifice conform indicatiilor editoriale, dupa care, sa-l retrimita.
Acest proces se repeta de oricate ori este nevoie, pana cand manuscrisul ajunge in forma finala, la faza “bun de tipar”.

Odată ce titlul a fost publicat, este indicat ca autorul sa participe si pe cont propriu la marketingului titlului sau, independent de promovarea facuta de editura, sporind volumul vanzarilor.

Manuscrisele se pot trimite prin:

Doar autorii manuscriselor care se inscriu in tematicile si programul editorial QUARTO vor fi contactati (intr-un termen de maxim 30 zile) de catre redactorii nostri.
Trimiterea manuscrisului presupune acceptarea conditiilor enumerate mai sus.

In momentul in care deveniți colaboratorul nostru, este creat automat un cont privat, cu acces securizat. Sectiunea dvs. privata va fi accesibila si veti gasi toate situatiile actualizate la zi. Veti putea descarca toate documentele pentru a le avea si pe calculatorul propriu.
Plata drepturilor de autor se efectueaza la 3 luni, 6 luni sau la 12 luni, conform intervalului stabilit prin contract. Plata se face prin transfer bancar, numai in contul propriu al autorului.
 1. Acceptarea manuscrisului. Aceasta acceptare se ia in urma unei analize bazata pe standardele interne ale Editurii QUARTO.
 2. Contactarea autorului in vederea stabilirii detaliilor si termenilor de colaborare.
 3. Semnarea contractului incheiat intre Autor si Editura QUARTO.
 4. Editarea si redactarea cartii se fac de comun acord intre autor si editorul/redactorul (editorii/redactorii) desemnat sa se ocupe de proiect, este stabilita forma, structura și continutul lucrarii. Redactorul de carte face o prima corectare a textului, intervenind din punct de vedere gramatical si ortografic; mai mult, redactarea poate fi si de ordin stilistic,  toate aceste modificari facandu-se cu acceptul autorului.
 5. Introducerea partiala sau completa a diacriticelor.
 6. Tehnoredactarea cartii – stabilirea datelor tehnice ale lucrarii: format, marime si corp de literă, evaluarea numarului de pagini pentru antecalcul, stabilirea gradelor de titlu si a structurii lucrarii, etc.
 7. Daca manuscrisul tau a fost deja corectat, editat, redactat de o terta parte si nu ai nevoie de servicii suplimentare de stilizare, atunci cartea poate parcurge rapid etapele de redactare, corectura, etc… si, dupa primirea descrierii CIP a acceptului de la Biblioteca Naționala (aproximativ 10 lucratoare zile), lucrarea poate fi trimisa la tipar. 
 8. Paginare DTP (desktop publishing) – pregatirea cartii in forma grafica finala pentru tiparire. 
 9. Design Coperta – grafica (design) de coperta este asigurata prin intermediul celor doi designeri profesionisti ai Editurii QUARTO.
 10. Acordarea calificativului “Bun de Tipar”, cu alte cuvinte, acordul autorului pentru intrarea in productie a cartii.
 11. Procesul de tiparire si urmarire a lucrarii in tipografie.
 12. Preluarea din tipografie – editura livreaza autorului tirajul la termenul stabilit sau incepe procedurile de marketing, in functie de conditiile stabilite de comun acord prin semnarea contractului de colaborare.
 13. Din tirajul stabilit, 5 exemplare raman în editura noastra pentru fondul de carte iar 8 exemplare merg la Depozitul Legal de carte (7 ex. pentru Biblioteca Nationala a Romaniei, 1 ex. pentru Biblioteca Metropolitana), costurile fiind suportate de catre autor.

Publicarea cartii se poate face in variantele:

 • tiparire pe hartie;
 • in forma electronica (pe suport CD/DVD);
 • e-book (format epub, mobi, pdf);
 • format audio-book (cu voce asigurata de autor sau de Editura QUARTO)
 • format video-book cu template-uri exclusiviste furnizate de Editura QUARTO

1) Contract de editare cu cedarea drepturilor de autor (servicii editoriale complete) 
– Daca lucrarea dvs. prezinta interes pentru Editura QUARTO si are potential de valorificare, atunci preluam drepturile de editare si asiguram plata drepturilor de autor.
– Costurile vor fi suportate integral de editura noastra. In functie de rapiditatea pe care autorul o doreste la publicare, sunt posibile si situatiile in care, costurile de editare și tiparire sunt suportate in anumite proportii si de autor(i) (50-50%, 25-75%, 75-25%, etc).    

2) Contract de editare in regia proprie a autorului 
– Editura QUARTO asigura ISBN, descrierea CIP si tiparirea pentru cartile ale caror costuri de editare si productie sunt asigurate integral de autor.
– Manuscrisul poate fi redactat total sau partial in cadrul Editurii noastre, autorul solicitand punctual operatiunile de care are nevoie.
– In cazul in care autorul pregateste integral documentele pentru tipar, noi vom asigura doar tiparirea lucrarii. Documentele pentru tipar pregatite de autor trebuie sa respecte anumite conditii: de format, mod de redactare, tip de fisiere etc. 
– Tiparim lucrari in orice tiraj.

3) Prestare de servicii editoriale la cerere 
– Pentru autorii independenti sau pentru alte edituri asiguram punctual, serviciile editoriale sau de marketing de care au nevoie: culegere text, corectura text, tehnoredactare/DTP, design coperta, tiparire, strategii de marketing, etc.

Q&A pentru Cititori/Cumparatori

Pentru a face cumparaturi pe acest site, este necesar sa va creeati un cont de utilizator. Acesta poate fi creat si dupa ce ati adaugat produsele dorite in Cosul de cumparaturi.

Pentru a cauta un produs, va rugam sa folositi modulul de cautare existent in partea de sus a site-ului. Introduceti informatiile cautate, iar daca acestea se regasesc pe site, vi se va afisa o lista a rezultatelor compatibile.

Bineinteles. Pentru a primi factura fiscala cu datele firmei, va rugam sa introduceti datele care vi se vor solicita la inregistrare sau in cadrul procesului de comanda.

In cazul in care doriti sa modificati o comanda, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact de pe site. Va rugam sa precizati si ID-ul comenzii, pe care il puteti regasi in sectiunea Istoric comenzi.

In cadrul procesului de comanda, aveti optiunea de introducere a informatiilor corespunzatoare adresei de livrare dorite.

In cazul in care nu va amintiti parola contului dvs, puteti folosi optiunea de recuperare a parolei uitate, disponibila in pagina de acces in cont.

Pentru a modifica datele din contul de client, va rugam sa va autentificati in cont si sa accesati apoi optiunea Actualizare cont, disponibila in sectiunea Contul meu.

Pentru a modifica datele contului dvs., accesați link-ul Contul meu din dreapta sus.
Veți găsi inclusiv comenzile efectuate, adresele de facturare și livrare iar datele se pot modifica în Detalii cont.
Aceasta, deoarece contul dvs. este utilizat preponderent pentru librărie, în vederea facturării și livrării comenzilor efectuate.

Da. Puteti consulta istoricul comenzilor efectuate pe site, accesand sectiunea Istoric comenzi..

Editura QUARTO foloseste urmatoarele metode de livrare:

 • livrare prin curier rapid (cu plata online prin card sau la livrarea coletului);
 • livrare electronica in cazul produselor digitale (cu plata online, prin card).

Q&A de interes general

Comunicarea cu Editura QUARTO se face prin intermediul paginii de Contact a acestui website, prin intermediul formularului de Cerere de publicare sau folosind oricare alte mijloace indicate in diversele pagini ale website-ului.

In acest caz, va rugam sa ne contactati folosind formularul de Contact.

Daca vrei sa fii la curent cu reducerile si promotiile noastre, te invitam sa te Abonezi la Newsletter. Te vom informa despre tot ce este nou!

Scroll to Top