Transport GRATUIT la comenzi mai mari de 200 lei, pentru orice locație din România.
Pentru comenzi înafara tării, transportul se calculează pe pagina de Checkout.

CALEA CĂTRE CARTE ⚪ BOOKS 4 BUSINESS

 

stack books isolated background

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca doriti sa publicati prin Editura QUARTO este sa ne transmiteti 25-30 pagini din manuscris (de preferinta in format word). Nu solicitam si nu trimiteti intregul manuscris! Douazeci si cinci de pagini si sumarul sunt suficiente pentru a ne da seama daca, noi-editura si dvs-scriitorul, suntem compatibili. Aveti la finalul acestei pagini formularul prin care ne puteti contacta in vederea publicarii.

In acelasi document se trec datele de contact: nume, email si telefon, date de social media, un scurt sinopsis a cartii si motivele pentru care doriti sa deveniti Autor QUARTO.

Manuscrisul trebuie sa fie scris ingrijit, textul sa aiba diacritice si sa fie corectat in faza initiala de catre autor.

Daca subiectul cartii se inscrie in tematicile abordate de Editura QUARTO (va rugam sa consultati in acest sens sectiunea “Despre Editura QUARTO”), veti fi contactati in vederea stabilirii termenilor viitoarei colaborari.

Termenul minim in care un titlu ajunge de la manuscris aflat in posesia editurii la carte tiparita este de 6 luni. Oricare alt termen, mai scurt decat cel mentionat, va fi stabilit doar in conditii speciale, de la caz la caz.

Manuscrisul este editat de editura, nu rescris. In cazurile in care redactorii editurii considera ca trebuie intervenit radical pe un text, manuscrisul se va intoarce la autor, care va trebui sa-l modifice conform indicatiilor editoriale, dupa care, sa-l retrimita.
Acest proces se repeta de oricate ori este nevoie, pana cand manuscrisul ajunge in forma finala, la faza “bun de tipar”.

Odată ce titlul a fost publicat, este indicat ca autorul sa participe si pe cont propriu la marketingului titlului sau, independent de promovarea facuta de editura, sporind volumul vanzarilor.

IMPORTANT:

PRIMIM CERERI DE PUBLICARE ȘI MANUSCRISE NESOLICITATE DOAR ÎN PERIOADA 01-30 SEPTEMBRIE.
Acceptăm doar lucrări aparținând genului NONFICTION.

Cererea de publicare se poate trimite prin:

Doar autorii manuscriselor care se inscriu in tematicile si programul editorial QUARTO vor fi contactati (intr-un termen de maxim 30 zile) de catre redactorii nostri.
Trimiterea fragmentului din manuscris presupune acceptarea conditiilor enumerate mai sus.

 

Care sunt etapele prin care trece o carte in vederea publicarii?

 

 1. Acceptarea manuscrisului. Aceasta acceptare se ia in urma unei analize bazata pe standardele interne ale Editurii QUARTO.
 2. Contactarea autorului in vederea stabilirii detaliilor si termenilor de colaborare.
 3. Semnarea contractului incheiat intre Autor si Editura QUARTO.
 4. Editarea si redactarea cartii se fac de comun acord intre autor si editorul/redactorul (editorii/redactorii) desemnat sa se ocupe de proiect, este stabilita forma, structura și continutul lucrarii. Redactorul de carte face o prima corectare a textului, intervenind din punct de vedere gramatical si ortografic; mai mult, redactarea poate fi si de ordin stilistic, toate aceste modificari facandu-se cu acceptul autorului.
 5. Introducerea partiala sau completa a diacriticelor.
 6. Tehnoredactarea cartii – stabilirea datelor tehnice ale lucrarii: format, marime si corp de literă, evaluarea numarului de pagini pentru antecalcul, stabilirea gradelor de titlu si a structurii lucrarii, etc.
 7. Daca manuscrisul tau a fost deja corectat, editat, redactat de o terta parte si nu ai nevoie de servicii suplimentare de stilizare, atunci cartea poate parcurge rapid etapele de redactare, corectura, etc… si, dupa primirea descrierii CIP a acceptului de la Biblioteca Naționala (aproximativ 10 lucratoare zile), lucrarea poate fi trimisa la tipar. Paginare
 8. Paginare DTP (desktop publishing) – pregatirea cartii in forma grafica finala pentru tiparire.
 9. Design Coperta – grafica (design) de coperta este asigurata prin intermediul celor doi designeri profesionisti ai Editurii QUARTO.
 10. Acordarea calificativului “Bun de Tipar”, cu alte cuvinte, acordul autorului pentru intrarea in productie a cartii.
 11. Procesul de tiparire si urmarire a lucrarii in tipografie.
 12. Preluarea din tipografie – editura livreaza autorului tirajul la termenul stabilit sau incepe procedurile de marketing, in functie de conditiile stabilite de comun acord prin semnarea contractului de colaborare.
 13. Din tirajul stabilit, 5 exemplare raman în editura noastra pentru fondul de carte iar 8 exemplare merg la Depozitul Legal de carte (7 ex. pentru Biblioteca Nationala a Romaniei, 1 ex. pentru Biblioteca Metropolitana), costurile fiind suportate de catre autor sau editura (in functie de varianta de contract agreata de parti).

Publicarea cartii se poate face in variantele:

 • tiparire pe hartie;
 • in forma electronica (pe suport CD/DVD);
 • e-book (format epub, mobi, pdf);
 • format audio-book (cu voce asigurata de autor sau de Editura QUARTO)
 • format video-book cu template-uri exclusiviste furnizate de Editura QUARTO

 

Variante de colaborare cu Editura QUARTO

1) Contract de editare cu cedarea drepturilor de autor (servicii editoriale complete)

 • Daca lucrarea dvs. prezinta interes pentru Editura QUARTO si are potential de valorificare, atunci preluam drepturile de editare si asiguram plata drepturilor de autor in conditiile stabilite prin contract.

2) Contract de editare in regia proprie a autorului

 • Editura QUARTO asigura ISBN, descrierea CIP si tiparirea pentru cartile ale caror costuri de editare si productie sunt asigurate integral de autor.
 • Manuscrisul poate fi redactat total sau partial in cadrul Editurii noastre, autorul solicitand punctual operatiunile de care are nevoie.
 • In cazul in care autorul pregateste integral documentele pentru tipar, noi vom asigura doar tiparirea lucrarii. Documentele pentru tipar pregatite de autor trebuie sa respecte anumite conditii: de format, mod de redactare, tip de fisiere etc.
 • Tiparim lucrari in orice tiraj.

3) Prestare de servicii editoriale la cerere

Pentru autorii independenti sau pentru alte edituri asiguram punctual, serviciile editoriale sau de marketing de care au nevoie: culegere text, corectura text, tehnoredactare/DTP, design coperta, tiparire, strategii de marketing, etc.

 

  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  ×