Găsești interviul original cu titlul Interviu cu Mădălina Orian, autoarea cărțiiLogo-Armonia de Acasă” pe site-ul BookNation.

Interviu cu Mădălina Orian, autoarea cărții ”Logo-Armonia de Acasă”
Interviu cu Mădălina Orian, autoarea cărții ”Logo-Armonia de Acasă”

Î: Ce reacții au avut persoanele ce au citit pentru prima oară una dintre cărțile tale?

R: Voi oferi câteva citate, pentru a nu afecta mesajul transmis de cei care le-au citit.

„Cărțile Mădălinei Orian sunt minunate atât la exterior, cât și la interior!”

„O mare bucurie. Vă recomand cărțile cu mare drag, iar dacă știți părinți cărora le-ar putea fi de folos, nu ezitați să dați vestea mai departe.”

„Două cărți care merită parcurse de orice părinte. Când scrii din suflet nu poate să iasă decât ceva minunat.”

Î: Ce vrei să educi în cititori prin cărțile tale?

R: Să educ e prea mult spus. Îmi doresc să transmit bucuria lucrurilor simple, a curajului de a avea adevărul tău, normalul tău, chiar dacă ești părinte de copil special. Vreau ca fiecare să trăiască fericit, pornind din interiorul lui. De multe ori ne condiționăm fericirea de starea de sănătate, de locul de muncă, de ce ne dă sau nu ne dă statul, de țara în care trăim etc. Adevărul meu, pe care îmi doresc să îl împărtășesc, este acela că suntem exact în locul potrivit, lângă oamenii potriviți și avem parte de întâmplările care ne ajută să creștem, să ne dezvoltăm, să ne extindem dincolo de limitele pe care credem că le avem, să fim fericiți. Suferința și neplăcerile sunt parte din viață dar vreau ca fiecare să aibă siguranța că în interiorul lui se află resursele de care are nevoie pentru a depăși provocările iar asta îi dă șansa să învețe lecții deosebit de valoroase, care conduc la adevărata împlinire. Cred că fiecare poate, printr-o stare de prezență conștientă, să-și rescrie permanent povestea de viață și atunci, transformăm suferința în lecție de viață, în cunoaștere. Basmele cu zâne, nu sunt basme. Tot ce trebuie să facem este să visăm măreț și să ne menținem visurile în timp. Ele se vor împlini, cu siguranță.

detalii despre seria de carti
CLICK pe imagine pentru mai multe detalii despre seria de carti

Î: Cum ne-ai putea explica termenul de Logo-armonie?

R: Termenul de Logo-armonie vine să ne arate că logopedia (terapia limbajului și a comunicării) nu se realizează doar în cabinetul logopedic, ci, preponderent se realizează acasă, locul în care există dragoste și armonie. Dacă ar fi să fac o paralelă cu nutriția… Mâncăm de trei ori pe zi. Nu întrebăm un nutriționist ce să mâncăm la fiecare masă. Când încep copiii diversificarea ne ghidăm după sfaturile pediatrului dar eu, părintele, îi dau să mănânce copilului. De ce nu ar fi și cu limbajul și comunicarea la fel? Vorbim și comunicăm permanent. În cazuri extreme, apelăm la un logoped specializat dar cel mai mult vorbim și comunicăm acasă, în afara cabinetului. Comunicarea și limbajul verbal sunt un act natural și tot natural apar și se dezvoltă. Sunt înscrise în ADN-ul nostru.

Î: Lucrezi la o nouă carte în prezent?

R: Da. Lucrez la o nouă serie pe partea de comunicare, care îmi doresc să fie cât mai practică și cât mai accesibilă din punct de vedere a limbajului. Îmi place Henry Ford deoarece el a visat să construiască mașini accesibile publicului larg. Așa îmi doresc și eu cărți de specialitate pe partea de limbaj și comunicare accesibile oricui.

Î: Cum a fost să scoți o carte în plină pandemie?

R: Eu nu am precedent pentru asta, nu am cu ce să compar. Sunt primele cărți pe care le scot. Dar, dat fiind contextul pe care îl traversăm, când toată lumea s-a mutat în online, eu spun că a fost exact ceea ce aveam nevoie. M-am făcut mai vizibilă în mediul online și atunci cărțile au început să se vândă încă din prima zi de lansare.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: Cel mai mult sunt pe pagina mea de Facebook, Ioana Mădălina Orian.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: În primul rând mulțumesc tuturor celor care au au alocat timp și răbdare de a citi acest interviu până în acest punct și mi se pare extraordinar faptul că există o comunitate mare și frumoasă care susține autorii români (sunt foarte buni și eu mă mândresc cu faptul că sunt româncă) și pune în legătură cititorii cu autorii. Împreună, printr-o creștere frumoasă, cred că putem face o lume mai bună, mai frumoasă pentru noi și pentru copiii noștri. Eu cred că avem datoria de a lăsa o lume mai bună, E o datorie față de noi, de copilul nostru interior și față de copiii noștri.

 

Poti cumpara cartile Logo-Armonia de Acasa de AICI sau apasand pe imagine de mai jos.

seria Logo-Armonia de Acasa. Madalina Orian
CLICK pe imagine pentru a cumpara seria Logo-Armonia de Acasa. Madalina Orian, autoare