Cu siguranță ai auzit despre antologii și poate chiar știi deja că noi, la Editura QUARTO, dăm startul unei serii de antologii, patru numere pe an, cu titlul Antologia de JAD. Dar, dacă nu te-ai documentat prea mult despre subiect sau nu ai mai publicat până acum într-o antologie, s-ar putea să te întrebi de ce ai vrea să scrii povestiri pentru o antologie nonfiction. În primul rând, este esențial de știut că antologiile nonfiction sunt colecții de voci, povestiri și adevăruri, astfel că a-ți scrie propria poveste într-o astfel de colecție este benefic nu doar pentru tine, ci și pentru cititori.

Într-o antologie nonfiction, mai mulți autori se reunesc, fiecare cu vocea lui proprie de scriitor, și împărtășesc povești autentice, inspirate din viețile proprii ori ale familiei, prietenilor ori clienților lor. Când alegi să scrii povestiri pentru o antologie nonfiction, ai ocazia să adaugi o notă unică și personală acestei colecții, prin prisma propriei tale experiențe de viață. Astfel, povestea ta devine parte integrantă a unei opere colective care capturează diversitatea și complexitatea vieții.

Împărtășești cu cititorii povești de viață autentice

Publicând povestiri într-o antologie nonfiction, ai ocazia să relatezi întâmplări și experiențe de viață care să ajute cititorii să se regăsească în poveste. Experiențele povestite de tine pot rezona cu unii cititori, care au trăit sau trăiesc situații similare cu acelea povestite de tine. Astfel, povestea ta poate veni să încurajeze sau să consoleze cititorul, să îl motiveze sau să îl ajute în anumite situații.

Să scrii povestiri într-o antologie nonfiction poate fi precum o călătorie de auto-descoperire, poate avea rol terapeutic și te poate ajuta să înțelegi mai bine situațiile prin care ai trecut. Faptul că expui în cuvinte anumite experiențe te poate ajuta să îți înțelegi mai bine viața, provocările pe care le-ai avut și lecțiile pe care experiențele respective ți le-au oferit.

Contribuția ta cu o povestire la o antologie nonfiction te ajută să îți consolidezi încrederea în sine și în scrisul tău. Prin împărtășirea unei povești autentice și valoroase, câștigi o realizare în viața de scriitor, ceea ce poate reprezenta un punct bun de pornire pe această cale și este o realizare importantă. În plus, prin publicarea povestirii într-o antologie nonfiction, îți creezi un nume în lumea scriitorilor, fiind un pas înainte dacă îți dorești să scrii și cărți.

Ești pregătit să scrii povestiri pentru o antologie nonfiction?

Click pe imagine pentru detalii

Să scrii povestiri pentru o antologie nonfiction este mai mult decât un simplu exercițiu de scris, este contribuția pe care o poți aduce pentru a transforma planeta într-un loc mai bun. Fiecare povestire dintr-o antologie nonfiction aduce o perspectivă unică și valoroasă asupra vieții și a lumii.

Te simți pregătit să scrii povestiri pentru o antologie nonfiction? Suflecă-ți mânecile și apucă-te de scris! Începând cu anul 2024, vom avea patru numere din Antologia de JAD în fiecare an. Fiecare număr va aborda o anumită temă, iar povestirile acceptate sunt cele inspirate din experiențele personale ale autorilor sau ale clienților acestora. Îți așteptăm cu drag povestirile!