Marti, 8 august 2023, o zi care va rămâne în memoria tinerei şi talentatei scriitoare din Salonta, Eva Anca Hamza. Este ziua în care a avut loc lansarea oficială a cărții scrise de ea, Blondă în acţiune – De la Freelancer la Antreprenoare, aceasta fiind a doua carte a ei. Evenimentul, care a avut loc în grădina Muzeului Memorial Arany Janos, a fost încărcat cu multe emoții pentru autoare, mai ales pentru faptul că la lansare au fost prezente multe personalități din lumea literară românească, precum Mirela Carmen Stancu, directorul Editurii Quarto şi mentorul scriitoarei, Alina Cosma,directorul Editurii Petale Scrise, Brunno Livadaru, autor, Ioana Dumitrăchescu, directorul Editurii Mysterio. Moderatoarea evenimentului a fost chiar Mirela Carmen Stancu, cea care i-a fost mentor şi editor, care i-a călăuzit paşii în drumul parcurs până la apariția cărții. În deschidere, ea a spus: „Cartea este minunată, dar şi scriitoarea este minunată, o persoană şi o scriitoare minunată. Avem astăzi plăcerea să lansăm cea mai recentă carte scrisă de ea, o carte în care Eva a decis să-şi scrie memoriile.”

Alina Cosma, directorul Editurii Petale Scrise: „Am cunoscut-o pe Anca în 2017 pe internet, unde m-a ajutat la editare, corectură şi împreună am mai adunat şi alte persoane în jurul nostru. Acum doi ani, fiind foarte bolnavă, ea a fost alături de mine, a susținut editura, astfel că fără ea azi nu o mai aveam. Anca a publicat la editura mea şi într-o antologie şi o aşteptăm şi cu alte povestiri.” Brunno Livadaru, scriitor, a fost coleg cu Eva la Editura Petale Scrise şi au rămas prieteni, acesta ajutând-o la editare: „Am fost foarte captivat de cum scrie. Fiecare capitol e ca un cârlig! Cartea m-a surprins şi pe mine, parcă aşteptam să apară, dar nu azi, cu atâta curaj, o carte care îi dă aripi! Aduce toată istoria Evei, cu bune şi rele, cu reuşite.”

Ioana Dumitrachescu, scriitoare de non-fiction: „În urmă cu câţiva ani i-am făcut astrograma şi i-am spus că ar trebui să scrie și ea o carte, memorii sau un roman. Îi doresc foarte mult succes şi cât mai mulți cititori!” Andrea Precup, profesoară de limba şi literatura română: „A ales să se exprime, să nu tacă! Tot mai multe femei aleg să se exprime, într-o formă sau alta, au nevoie de susţinere. Anca exact asta face în cartea ei, descrie sentimente, trăiri, dar şi susţinerea şi încurajarea de care s-a bucurat, din partea familiei şi a prietenilor. Aş descrie volumul ca pe un text viu, proaspăt, nefardat. Anita Giorgiana Szücs, cititoare pasionată: Iată-ne la a doua lansare de carte, care va da curs multor altora şi despre care am încredere că va fi cel puțin la fel de reuşită ca prima. Fiecare lansare se va lăsa mereu cu tone de emoții, lacrimi de bucurie, mâini tremurânde. „Blondă în acțiune – de la Freelancer la Antreprenoare” este mai mult decât povestea cărărilor bătătorite şi a munților mişcaţi din loc, este efectiv doza de motivație, putere, încăpăţânare, dorințe, talent, încredere şi extaz de care trebuie să beneficieze absolut fiecare femeie!” Zoe Nagy, profesoară de limba și literatura română, fosta dirigintă a Evei, a fost prima persoană care a afirmat că aşteaptă să-i citească cărțile: „Am descoperit o tânără de care sunt foarte mândră, de la care şi eu am avut de învățat. Am citit cu bucurie cartea, oarecum pe nerăsuflate. Din punctul meu de vedere nu este doar o carte de conținut, ci eu o văd ca pe o carte de dezvoltare personală.” Maria Nistor, profesoară de limba şi literatura română: Te apreciez foarte mult pentru că simt că se petrece ceva miraculos. „Astăzi, când tot mai mult ne căutăm distracţia şi informația în mediul online, sunt plăcut surprinsă de numărul mare de persoane care au venit să te susțină şi pentru asta le mulțumesc şi îți urez mult succes în continuare!” Autoarea le-a mulțumit participanților pentru susţinere şi pentru prezenţă, în aceste momente a simțit că este iubită şi apreciată. Acest lucru îi dă curajul să lucreze mai intens la noua sa carte. La finalul prezentării autoarei şi a cărții, Mirela Carmen Stancu a invitat publicul la sesiunea de autografe şi fotografii. Redacţia ziarului nostru urează mult succes în continuare scriitoarei Eva Anca Hamza!