ApiHerbal DACICA a fost o lectură plină de informaţii valoroase, interesantă, fascinantă. O carte despre puterea plantelor şi despre efectul lor benefic asupra sănătăţii.

Autoarea ne face o invitație pe care nu avem cum să o refuzăm. Cu înțelepciune și iubire pentru străbunii noștri, autoarea ne deschide larg poarta către un adevărat SPA DACIC contemporan.

Vă mai amintiți poveștile pe care vi le spuneau părinții sau bunicii despre familia voastră, despre rădăcinile pe care le aveți? Obiceiurile culinare din propria familie? Sau leacurile naturale folosite?
Ei bine, Camelia Lovin își amintește. Chiar foarte bine!

 

ApiHerbal DACICA, o carte pe care toată lumea  să o aibă în casă.

O călătorie în timp, pe când strămoşii noştri foloseau anumite ritualuri şi reţete naturiste pentru o sănătate de fier, care ne-au rămas moştenire şi pe care le putem descoperi în ApiHerbal DACICA, cu fascinaţie şi o curiozitate tot mai crescândă cu fiecare pagină. Cartea este foarte bine documentată, plină de informaţii preţioase, un adevărat manual al sănătății.

Citind această lucrare vom reconsidera tendinţa, de cele mai multe ori exclusivă pentru medicina alopată, cartea punându-ne la dispoziţie o mulţime de reţete naturiste, culese de către autoare de la mama şi de bunica sa, care, cu siguranţă ne vor face să le utilizăm şi la care vom reveni ori de câte ori vom avea nevoie. Rețete atât pentru corp, cât şi pentru suflet şi minte.

Efectele miraculoase ale plantelor, la fel ca si cele ale mierii, aşa cum autoarea ne dezvăluie, reprezintă adevărate medicamente minune pentru corp, ritualuri purificatoare pentru minte şi suflet. În acelaşi timp, o reîntoarcere plină de duioşie în timp, în zilele copilăriei noastre, când, împreună cu bunicii și cu părinţii noştri, culegeam diverse plante pe care aceştia le foloseau în prepararea leacurilor băbeşti, așa cum li se spune.

Dacă pe atunci nu ştiam cum stau lucrurile cu leacurile obţinute din plante, acum, cu ajutorul Cameliei Lovin, citindu-i cartea valoroasă, abundentă în reţete, avem şansa să descoperim secrete preţioase pentru sănătatea corpului, a minţii şi a sufletului. În acelaşi timp, să cutreierăm din nou pe meleagurile copilăriei, printre amintiri şi câmpuri pline de magie şi sănătate.

Vă recomand cu toată încrederea această carte pentru care îi mulţumesc Editurii QUARTO, o adevărată comoară pe care mă bucur să o am în casă şi care îmi va fi un ajutor de nădejde.

 

Recenzia a apărut pe Ups Blog.